Learning By Doing Pakwerk

19 en 20 Juli 2014. Het was weer learning by Doing.

Dit keer lag de focus op pakwerk. Hiervoor had het CBA ook weer externe hulp ingeschakeld om zo eens een ander beeld te krijgen.

'ochtends om 09:00 werd het startschot gegeven voor de laatste LbD van dit seizoen. 
Ondanks een langzame aanloop kwamen we op het einde toch weer op een ± 30 inschrijvingen.
De opening stond dit keer in het teken van een uitgebreid "Dank je wel" aan kringgroep Midden Limburg. Het afgelopen seizoen hebben we 4 keer van hun accommodatie gebruik mogen maken om trainingsdagen te organiseren. Het terrein was en is altijd prima in orde. Het natje en droogje is goed geregeld en alle leden staan in hun vrijde tijd klaar voor alle gasten. Namens de CBA werd de kringgroep een bloemstuk aangeboden.
Tevens werd stil gestaan met de temperatuur. Iedereen werd verzocht er voor te zorgen dat ze voor hun zelf genoeg maatregelen zouden treffen om niet uitgedroogd te raken en maatregelen tegen de zon en hitte te nemen. Tevens werd hetzelfde uitgesproken naar de verzorging van de honden toe.
Alle deelnemers met honden hadden inderdaad hun voorzorgmaatregelen genomen en d.m.v open auto's, paraplu's, lakens etc. er voor gezorgd dat de honden zo koel mogelijk stonden. Er waren twee tenten op het veld gezet voor schaduw alsook twee badjes bij de uitgang waar de honden konden afkoelen.

Buiten deelnemers uit Limburg waren er diverse deelnemers van Zuid Holland en ook vanuit Engeland!! Voor aanvang al een groot succes dus.

Na het welkomswoord werden Paul en Mariëlle geintroduceerd en werd de dag doorgenomen met de aanmerking dat, vanwege de temperatuur, afgeweken kon worden van de planning.

Vanaf het begin heerste er een goede maar zeker ook sportieve sfeer die de hele dag zou stand houden. Iedereen was geïnteresseerd in een ander en er werd geluisterd, vragen gesteld en gediscussieerd.
Opvallend was dat tegen de middag al de nodige opmerkingen kwamen om een vervolg te geven aan deze LbD.
Nadat de ochtendsessie was afgelopen werd 's middags weer met goede moed de volgende ronde afgewerkt. Iedereen sloeg een zucht van verluchting toen de wind iets kwam opzetten.
Tegen 16:00 was, dit keer wel, volgens planning de eerst dag op het veld voorbij. Hierna werd alles in gereedheid gebracht om de dag met een BBQ af te sluiten. Net als de vorige keer wederom een groot succes.

De CBA heeft de koe direct bij de horens genomen en is bezig om een volgende datum te prikken om een vervolg aan deze LbD te geven.
Dag 1 kan dus als succesvol bestempeld worden. Het kan dus niet anders dan dat dag 2 dit ook wordt.

 

 

  

  

  

 

  

Learning By Doing Gezondheids dag

22 Feb 2014, weer een Learning by Doing workshop

Belasting en Belastbaarheid van de Hond

Gegeven door Jori Wester en we waren weer te gast bij KG Midden Limburg.

 

Aanvang was om 9u30 we zijn in Limburg dus dat werd al gauw 9u45.
Vanaf het begin tot het einde, 2 uur later dan het geplande tijdschema, een duidelijke uitleg met veel kennis en kunde.
Een super presentatie van Jori Wester met het gewenste interactieve programma zowel voor- als namiddag.
Meer dan 35 deelnemers aanwezig op deze leerzame dag.
's Ochtends een presentatie, geplande tijd van 1 uur werd uiteindelijk 2 en een half uur..... 
Namiddag werden 6 honden, in leeftijd van 4 maanden tot 7 jaar, "nagevoeld".

 

   

Daarna werden er oefeningen, IPO & Kynologie, op het veld gedaan waarbij hetgeen 's ochtends uitgelegd was, 's middags in de praktijk getoetst werd. Voor- en nadelen plus tips & trucks kwamen uitgebreid aan bod. Kringgroep Midden Limburg had zoals gewoonlijk weer alles goed verzorgd. Het weer zat mee (op de wind na) en alleen maar positieve reacties.

Van onze leden waren er: John, Raymond (organisatie), Iris, Robert, Anja v/d M en Eric.
John heeft in het buiten gedeelte mee gedaan aan Kynologie, om het verschil tussen een getrainde en niet getrainde hond te laten zien.
Raymond had zijn hond op de tafel (zie foto's hier boven) en later met appel nog eens ingezet.

 Richelle vriendin van Robert heeft wat springwerk over de Meter en A-Schutting laten zien.
 

Iris heeft ook nog Appél laten zien en bij Anja haar hond werd het pakwerk in opbouw getoond.
Waar Robert het pakwerk heeft verzorgt.
 

Eric had de netwerk schoenen aan en zijn camera dus had hij ook zijn handen vol. En hij had nog wat info over andere sprong technieken opgedaan.

 Alles is ook nog samengevat in een video zie hier beneden

 

 

Helden Troffee 2013

26 Jan 2013. Laatste dag dat er in Limburg nog sneeuw te vinden is morgen gaat het dooien.

Nou daar was die zaterdag nog niet van te merken. Onze beide helden Frank Nijsten en Aloys Boon hadden ingeschreven. Met als doel er een mmoie wedstrijd van te maken. Beide leden van de Molenbron zaten in dezelfde groep geloot. 

Ze vertrokken als laatste ploeg voor de middag naar de speurvelden. Frank wist hier 97 pnt te halen en Aloys was goed op weg om ook dergelijke puntente verzamelen totdat Faldo besloot dat hij de sneeuw onweerstaan baar lekker vond. Uiteindelijk leuk voor Faldo maar minder voor het punten aantal van Aloys 88pnt. was het resultaat.

Daarnaa volgde het appel rond 14u30 Aloys was als eerste aan de beurt. Het ging allemaal super todat op het einde Faldo na een aantal seconden bij de vooruit te hebben af gelegen besloot aan de wandel te gaan. Resultaat 90 pnt.

 

Lees meer: Helden Troffee 2013

Learning By Doing Jan 2014

Learning By Doing

04 Jan 2014: Het Jaar is pas begonnen en het eerste event in de provincie limburg is weer een feit.

De tweede sessie van de Learning by Doing. Deze keer in het teken van het Appél gedeelte. Er hadden zich voldoende kandidaten gemeld om dit even te laten doorgaan. Deze keer met wat verbeter punten uit de vorige sessie.
Eerst was er een stuk theorie over de NePoPo methode van trainen. Raymond van Geesink en Greg Sipsma hadden hierover een leuke presentatie van gemaakt. Ook hadden ze een prachtige planning gemaakt voor de deelnemers zodat deze precies wisten hoe laat en waar ze aan de beurt waren.
Van de Molenbron waren er 5 van de 4 gemelde leden helaas was er een onverhoopt verhinderd.
Ook een groot aantal supporters van de Molenbron waren er aanwezig, om ook zo hun graantje van de informatie mee te pikken.

Al met al een geslaagde dag.

Een telleurstelling was er natuurlijk dat Dhr. Seegers zijn camera vergeten was, hij heeft plechtig belooft de volgende keer hem weer mee te nemen, en op zijn todo (bij Doing) lijstje te zetten. 
De webmaster hoort het wel als een van de leden nog een foto/ video op zijn telefoon heeft staan van deze dag.

 

Groetjes Eric

Externe Training Jan 2013

Op zaterdag 12 Jan 2013 was er gelegenheid om op een ander terrein als bij de Molenbron te trainen. Wij waren te kast bij de NBG Vereniging 'Honden Vrienden Helden e.o.'.

Het weer was fantastisch. Een hele ruime locatie waar we naar harte lust hebben kunnen trainen als ook onze gebruikelijke grappen en grollen ontbraken niet

We zijn zeer vriendelijk ontvangen en hebben er dus een mooie en leerzame trainingsdag van kunnen maken.

Lees meer: Externe Training Jan 2013